Ratjetoe?

Published on 24 September 2021 at 00:42

Zo, daar verschijnt weer eens een blog. Om eerlijk te zijn ben ik deze blog al 10 keer opnieuw begonnen. Met 10 verschillende onderwerpen weliswaar. Laten we het erop houden dat ik met een schrijversblokje te maken heb. Deels door omstandigheden, deels omdat het weinig nut heeft om te bloggen. Niet qua populariteit, want zoals eerder vermeld, interesseert me dat niet. Als het vaak gelezen word, is het leuk, maar meer als een mooie bijkomstigheid is het niet. Als dat belangrijk was, dan had ik eerder al wel een blog eruit geperst bv.

Maar waar ben ik mee bezig geweest in mijn afwezige tijd? Een beetje vanalles eigenlijk. De zolderopruiming liep uit op 2 weken, dus dat was een beetje buiten mijn fysieke toestanden gerekend. De neuroloog is intussen ook gepasseerd, waar ik niet meer te weten ben gekomen dan dat ik al wist. Heb wel eindelijk de scans in handen. Vind het wel fascinerend om je doorgelicht te zien op de computer. Haakwerk minimaal. Schrijfwerk nihil. Filosofie in abundance. Zoals altijd. 

 

Dus de kans is groot dat dit een chaotische blog word. Moest dat anders niet zo zijn. Ik zit ook weer op dag 2 migraine helaas, dus dan springt het wel eens van de hak op de tak in de afgrond, om dan weer langs rotsen als scheermessen omhoog te klauteren en gehavend tóch weer bij het punt uit te komen. Sherpa's klaar? Wandelschoenen aan? There we go. Voor het geval we elkaar kwijtraken: 3 keer met je hakken tegen elkaar aantikken en zeggen dat er geen plaats als thuis is. Komt het vanzelf goed.

 

Rond me heen aanschouw ik de wereld. De mensen erin, die als kippen zonder kop in het hoenderhok, rondkakelen en uit alle macht proberen te vliegen, om maar aan de slachting te ontstnappen. Met dank aan Chicken Run geloof ik, maar ik ben niet helemaal zeker. Een slachting die niet voorkomen kan worden. Een slachting die al eeuwen bezig is. Natuurlijke selectie. En dan zijn er types die zeggen: "we zijn de top van de voedselketen, natuurlijke selectie bestaat niet". Dat antwoord heb ik effectief gehad van iemand. 

 

Nou, met zo een antwoord laat je blijken dat je absoluut GEEN benul hebt, van wat natuurlijke selectie inhoud. Dan kom je van een hoge wappie toren met je verstand ter grootte van een muizenkeutel bijdehand uit de hoek. Denk je. Want het moge dan nu 2021 zijn. Het moge 3600 worden, natuurlijke selectie kan de mens NOOIT overwinnen. Want draai of keer het hoe je het wil. Ga op je kop staan als op je voeten: we zijn niets tegen natuurlijke selectie. 

 

Zodra mensen zich wanen boven natuurlijke selectie te staan, weet je zeker dat het fout zit en dat je beter afstand kan nemen. Je kan namelijk lullen als Brugmann, maar deze mensen kijken niet verder dan hun neus. Verdiepen zich niet, en zijn er prima tevreden mee om wat te blaten zonder wolproductie. Liever koud en onwetend, dan warm en (z)wetend... althans, zo lijkt het vaak. De mensen die zich wanen boven de natuurlijke selectie te staan, zijn hede ten dage de andersdenkenden. De wappen. De alternatieve denkers. De complotdenkers. En ook de filosofen, maar die waren het al in de oude dagen. Politiekers.

 

Blind voor hetgeen ze zelf aan kettingreactie veroorzaken. Zij zijn de eersten die in de toekomst met natuurlijke selectie te maken gaan krijgen. Maar goed, deze groep noemt de andere groep die zichzelf niet boven alles waant: schapen. En dan heb je wakker, en woke, en welke andere flutterm ze er nog voor bedenken. Kijk jongens: de REALITEIT is, dat jullie geen van allen, wakker, woke, nuchter, en weet ik veel wat zijn! Suck it up and deal with it! Jullie GEDRAG laat namelijk zien dat jullie NIETS leren. De wappen niet. De niet wappen ook niet. En het gros daarrond ook weer niet. 

 

De reden dat het zo lang geduurd heeft voor ik weer iets schrijf is onder andere een onderdeel van vorige alinea. Waarom schrijven als niemand het wilt weten? Waarom schrijven als niemand luistert om te luisteren, maar enkel om te horen? Waarom schrijven als de boodschap na jaren nog steeds voor velen te hoog blijkt gegrepen? Waarom moeite steken in mensen, waar de boerenlogica al bij ontbreekt? Waarom schrijven als mensen geen negativiteiten WILLEN zien en horen? En zo hun ogen sluiten voor hetgeen er rond hun gebeurd? Leven in luchtkastelen, wat brengt je dat nou in godsnaam op? Het negatieve verdwijnt er echt niet door hoor! En dit zijn retorische vragen..

 

Ik heb schijnbaar een negatieve kijk op de wereld, volgens sommigen. Nouja, de meesten. Ikzelf zie dat niet zo. Ik denk dat een persoon als Arthur Schopenhauer, zichzelf ook zo niet zag. Of ervaarde. Een filosoof, bekend om zijn genialiteit EN zijn pessimisme. Was het pessimisme of een soort van gelatenheid, omdat hij een van de weinige grote denkers in zijn soort was? En weinig uitdagingen in gelijkgestemden vond? Laat staan 1 gelijkgestemde misschien. Niet dat ik me een grote denker waan. Maar ik waan me dus ook geen pessimist. Wat dat betreft vind ik vele andere personen op dit moment, in deze pandemie een pak pessimistischer... 

 

Terwijl: ik ben best positief hoor. Mensen zijn stuk voor stuk tot grote dingen in staat. ELKE mens. Elke mens heeft capaciteiten in zich, die zichzelf en de wereld mooier maken. En dan heb ik het niet over zooi als make up, valse wimpers, van die plastic haarstrengen die je op je kop kan plakken.  Dit omdat je niet het geduld hebt om je haar te laten groeien, dus dan verneuk je het maar op die manier uiteraard. Logica. Maar over capaciteiten IN jezelf. 

 

Helaas blijkt dat de mensen vaak met die capaciteiten niet omkunnen, of, wat vaker gebeurd, ze op een verkeerde manier hanteren en manifesteren. Een mens is blind voor zijn eigen potentie. Normale mensen, gehandicapte mensen, mensen met syndroom van Down, mensen met Tourette, ....ELK van deze mensen bezit de capaciteiten om de wereld te maken tot wat ie moet zijn. 

 

Dat iemand Tourette heeft en je de huid volscheld, wil namelijk niet zeggen dat deze persoon niet briljant kan zijn. Dat iemand met Down, volgens de huidige maatstaven misschien als iemand van 8 jaar denkt, wil niet zeggen dat het gevoelsleven niet veel vollediger en verstrekkender kan zijn dan het jouwe. Net zoals een normaal iemand, zonder op het eerste oog zichtbare winkelhaken, jou kan voorbijstreven in jou doelen. 

 

We bekijken iemand met Tourette, die scheldend de straat overloopt (nb Tourette houd meer in dan dit, doe even een googletje, als je er meer over wilt weten), alsof ie achterlijk is. Of een bruut. Of agressief. Als het even kan, steken we de straat over om deze persoon te ontwijken en zijn eventuele "aanval" op jou. Maar als jij met een hamer op je duim slaat en vervolgens heel je appartementenblok naar de gallemiezen vloekt en tiert als 5 dokwerkers in 1, dan is het normaal. 

 

Als iemand met syndroom van Down een woede aanval krijgt, dan word de persoon bekeken voor die woede aanval. Als je aan de begeleider vraagt over de persoon, krijg je altijd in eerste instantie de "gevaren" te horen, dus de negativiteiten. Niet de positiviteiten. Mensen die het syndroom van Down niet kennen, of er weinig over weten, lopen ook graag aan de andere kant van de straat. Als jij je ontslag krijgt op je werk, ben je woedend. En in die woede, ga je misschien harder rijden met je auto waarbij je anderen in gevaar brengt. Of ga je schelden en schoppen en met je vuisten ergens op slaan. Of stampvoeten als een klein kind. Of je loopt rood aan met een dikke kloppende ader in het midden van je voorhoofd. Maar... dán is het weer normaal. Onnodig, maar normaal.

 

En dan ben ík de pessimist...?

 

Het ligt er maar aan hoe je ertegen kijkt. Net zoals met alles. Perceptie is een groot deel van de oplossing die de wereld nodig heeft. Nee sorry, de wereld heeft die oplossing niet nodig, die heeft geen mensen nodig. De oplossing die de MENSEN nodig hebben, waar ze dagelijks om bidden, smeken, roepen, demonstreren, en nogmaals smeken. Een oplossing waar we met zijn allen aan dienen te werken. Die we met zijn allen dienen te zien. Vanuit de juiste perceptie. Niet vanuit een verwachtingspatroon of een wens. Niet omdat je negativiteit wilt doodnegeren ofzo. Maar vanuit de juiste perceptie. En die juiste perceptie is en blijft 1. Voor iedereen. Voor de zwerver. Voor de koning. Voor de schoenlapper. Voor de bankmedewerker. Voor iedereen is 1 het antwoord. 

 

Maar om een erg pessimistische waarheid te delen: de mensheid overleeft het niet. We halen het niet. Daar hoeft een Bill Gates, of tig Rotschilds of welke andere nonsens je kan bedenken of vinden, niets mee van doen hoor. Ook geen Ossenstaartje, JensBlaBlaatje, Kattekopje of Blaatgevertje. WIJZELF zijn het. Ieder van ons. Ik, jij, de wetenschapper, de moeder, de vader, de klassenleraar, de burgemeester, de gepensioneerde, noem maar op. We doen het allemaal WELWILLEND zelf. Op uitzonderingen na, want ik ben niet welwillend. En dat maakt me dan een pessimist of een asociaal.

 

Nee, dat vinden jullie gewoon omdat ik niet voldoe aan JULLIE VERWACHTINGSPATROON van mij. Omdat jullie jullie eigen ideetjes en PERCEPTIE erop nahouden en die onbewust of bewust willen spiegelen of opdringen of weet ik veel aan mij. Omdat dat veiliger en gemakkelijker is voor JULLIE. Maar ik mag de spitsroeden lopen, omdat wat makkelijk is voor mij, scheef bekeken word. En het makkelijker is voor jullie, om geen zelfonderzoek te doen. Want wat ik hier verkondig, moet je ZELF ONDERZOEKEN. En dat vind je niet op een youtube, rumble, facebook, bitchute, forums enz... daar moet je zelf het werk voor verzetten. En dat is moeilijk. Maar zelfkennis is en blijft nog altijd het begin van álle wijsheid. 

 

De ene vind me een aso, omdat ik bewust KIES voor bepaalde dingen. Dingen waar de ander NIET voor zou kiezen. En omdat de ander daar NIET voor kiest, ben ik de aso. Ik ben een pessimist omdat ik in jou ogen niet continu over regenbogen, lollipops en unicorns loop te praten. Iets wat jij misschien wel doet. Of in elk geval meer dan mij. Maar je kent me helemaal niet. Je leest me op een schermpje. Wederom gaat het om de kwestie van perceptie. 

 

1

ZO SIMPEL IS HET!!!!

 


«   »

Add comment

Comments

Annerieke Smits-Vermeulen
a year ago

Perceptie van een mens, die zich niet laat voorschrijven wat de meute zou willen. 😊