The Great Reset

Published on 7 October 2021 at 23:17

The great reset.. "you will own nothing, and you will be happy". Een veel aangehaalde term voor een divers alooi aan roeptoeters. Klaus Schwab (link) is degene die de zin uitsprak, ingenieur, hoogleraar en econoom. Het bekendste als oprichter en directeur van de World Economic Forum (WEF). Geen domoor dus. De andersdenkenden zijn degenen die deze zin helemaal uit verband trekken. Ik ga in deze blog vertellen over de great reset. Ik kan je nu al zeggen het is niet wat je in je (andersdenkenden)geest verwacht. 

Volgens de wappen aan de bar, die stuk voor stuk allerlei straffe verhalen tappen, zal ik in deze blog waarschijnlijk HET lichtend voorbeeld zijn van indoctrinatie door dhr Klaus Schwab. Helemaal in lijn met Agenda 2030. De fout in de mensheid. De rotte appel in de mand. Het schaap in de wei, maar zij staan er als ezel bij. Liever een schaap dan een ezel, want elke keer diezelfde steen voor je kop tegen te stoten bedank ik vriendelijk voor. Hoewel in de hoofdjes van de andersdenkenden nu omgaat "je weet niet half hoezeer je je eigen kop stoot, schaap".. zucht..

 

Maar.... great reset dus.... Tweedeling is het grote probleem. En die tweedeling die komt buiten angst, vooral door egoïsme. Egoïsme maakt dat niemand verder kijkt dan zijn neus lang is. Angst zal voor velen nog een onderdeel zijn, maar na bijna 2 jaar in deze pandemie viert Egoïsme hoogtij. Dit toonde ik aan met het voorbeeld in een vorige blog waarbij ik een andersdenkende vernoemde die de horeca wou boycotten. ZIJN egoisme roept om een boycot van de horeca. ZIJN spijt gaat te laat komen. 

 

Andersdenkenden... ze zijn overal tegen, en ik vraag me soms af of ze zelf weten waarom. Of tegen wat ze werkelijk zijn. Want zover ik het waarneem, gaat het enkel om ego, egoïsme en egocentrisme. Aandachtshoererij, de pooier van de rebellen... Gebeurtenissen met de JODEN in het belachelijke trekken en op die manier de ernst van de holocaust ONTKENNEN. Jullie weten dat dat een misdrijf is jongens? Holocaustontkenning? Nee, niet van op de hoogte? Hier dan: holocaustontkenning .En maar balken dat door de lockdown alles kapot gaat. Dan geen lockdown meer, maar balken dat ze een test of vaccin moeten. Dan fake QR codes gebruiken en zo de aandacht trekken, door wel te souperen op een terras, maar dan doodleuk niet te betalen voor je vertrekt, omdat je betrapt bent... "Nee, IK wil overal zonder restricties heen", en krijg ik mijn zin niet ga ik stampvoeten als een jong dat zijn snoepje niet krijgt: Wappen.

 

Want meer is het niet. "You will own nothing, and you will be happy". Vertaling: je zal niets bezitten en je zal gelukkig zijn. En iedereen steigert en haalt de hooivorken en fakkels van stal. Alles word opgetuigd voor de (heksen)jacht. Je zal NIETS bezitten en gelukkig zijn!!! Dat kan toch niet!!! Zo gaat dat dan blijkbaar rond in die koppies. Ik zie het punt niet zo. Maar daarom ben ik het schaap uiteraard... mééééh... Ik vraag me af hoeveel van deze roeptoeters de 17 SDG'S (=sustainable development goals) hebben gelezen. 

 

Ik heb ze allemaal gelezen. Heb de hele site doorploegd die je overigens hier kan vinden. Voor degenen die niet zo handig zijn met talen: gebruik de google translate functie en alles word haarfijn voor je uitgelegd en vertaald. Geen moeite en kwestie van 2 muisklikken. Nou: als we al die doelen waarmaken, wat nooit zal lukken dient de realiteit te zeggen, dan zal de wereld er een pak MOOIER uit gaan zien. Het nastreven ervan zou ook al bewonderenswaardig zijn, maar de rellen en uitspraken rond deze great reset spreken boekdelen. 

 

"You will own nothing, and will be happy". Ik heb over die zin na zitten denken... Je hebt niets, maar zal wel gelukkig zijn. Dat begint al met perceptie. Wederom perceptie ja. Want wat is geluk voor een mens? Voor de ene zijn dat zijn dieren, voor de andere is dat een vaste inkomstenbron, voor de volgende is dat een wereldreis maken met enkel je rugzakje, de volgende heeft weer iets anders. Dus wat geluk is kan een heer als Klaus Schwab niet bepalen. Dat weet hij zelf ook. 

 

Het gaat er ook niet over dat hij je leven zal bepalen. Het gaat erover dat alle neuzen dezelfde kant uit moeten komen, willen we al onze pracht en praal op deze aardbol redden. Maar de grootste horde die de mens zal moeten nemen, is zichzelf. Wat is het probleem met niets te hebben en toch gelukkig te zijn? Dat betekent dat je alles wat je nu hebt, dan ook hebt. In een soort gemeenschap van goederen, om het zo even te stellen. Niet meer niet minder. 

 

En daar komt het ware probleem gelijk mee aan het licht. We GUNNEN niemand wat en WILLEN niet zonder iets. Blijkbaar is geluk niet het grootste goed om na te streven, hoewel tig mensen zitten te roepen en demonstreren dat dat wel is. En vrijheid, ik zou bijna hun strijd om vrijheid nog vergeten uiteraard....

 

Beste roeptoeters: weet je wel hoe GELUKKIG je kan zijn als je GEEN facturen hebt die binnen de dertig dagen betaald moeten? GEEN huishuur, maar wel een dak boven je hoofd? GEEN deurwaarders, voor de mensen die er zo diep inzitten. GEEN zorgen of je tandartsrekening wel betaald kan worden. Een hoop verplichtingen die je nu hebt, omdat het je BEZIT is, die vallen weg. Inclusief de stress daarrond. 

 

Weet je wel hoe slecht STRESS voor je gezondheid is en hoe erg je je eigen gezondheid schaad door in die negatieve draaikolk te gaan zwemmen? Jullie kicken op stress denk ik. Thrill- Seekers (adrenalinejunkies) Zijn jullie nu dan zo gelukkig?! Je hébt BEZIT op dit moment. You OWN things!!!! Als je zo gelukkig bent, wat ga je dan rellen op de straten? Als je strijd voor vrijheid, waarom beperk je dan zovelen erin? Als je gaat voor een betere wereld, waarom gebruiken jullie exact dezelfde tactiecken als de overheden en anderen die je verafschuwt, haat of vervloekt? Als je de bevolking van Nederland wil redden en behoeden, waarom ga je dan over de lijken van oorlogsslachtoffers? MET TROTS ook nog, dat is het meest beschamende van alles.

 

Des te meer je je opvreet, des te ongelukkiger je word, des te meer weerslag dat zal hebben op álle andere onderdelen in je leven. Besef je wel dat je met zo grillig te gaan steigeren, tegen de great reset, die er toch gaat komen, weergeeft hoe fucking egoïstisch je wel niet bent??? Hoe oppervlakkig je wel niet bent? Je geeft weer hoe kortzichtig je bent. Je geeft weer hoe MAKKELIJK JE TE KOPEN BENT. Iets waarvan je het uitkrijst als een speenvarken dat je dat NIET bent. Maar he, jij wil liever je huis kopen, en bezitten, en daar de facturen en de kosten en reparatiekosten bij hebben, dan dat je gelukkig bent. Pakbaar. Tastbaar. Materieel. 

 

Beste steigeraars: 

ik heb wat vragen: heb je kids? Daar vecht je onvoorwaardelijk voor toch? Even erbuiten gelaten op welk deel van het slagveld je nu staat. Je houd van je kids. Door dik en dun. Je zou er je eigen leven voor neerleggen, toch? Komen ze aan je kind, komen ze aan jou!! Dan worden jullie allemaal mama en papa leeuwen. Van je kind blijf je af!! Heb ik ongelijk? 

 

Nou dan, de liefde voor je kind...kan je die vastpakken? Nee he. Als je tast naar de liefde van je kind, voel je dan de liefde, of het buikje of de haren of het gezicht van je kind? Het laatste he? Er is NIKS tastbaars en pakbaars aan liefde. En TOCH is je kind je GROOTSTE GELUK. Maar je hebt ook zorgen over je kind en zijn/haar toekomst en gezondheid misschien. Beeld je in dat jij je NOOIT druk zal moeten maken of je kind een goede school zal treffen, of niet de zorg en de opvang en begeleiding krijgen zal die ie moet hebben, of dat jij niet weet waar het zoeken moet omdat je zo in de stress zit betreffende die dingen... Besef je dat je dan NOG meer van je kind zou kunnen genieten en van je leven, wat je algehele toestand EN de wereld ten goede komt????

 

Maar je hebt liever bezit... Iets waar je naam opstaat, en alsnog geen hol betekent dat je naam erop staat. Want maak je geen illusies: je bezit nu feitelijk al NIETS. Je huis? Van de bank. Je bedrijf? Met een beetje pech van de curator. Je inkomen? Voor 1/3 van de staat en met wat pech ook nog een x aantal procent naar je uitzendbureau. Je auto? Ook van de bank. Die mooie was en droogcombinatie die toch echt wel nodig was, maar waar je een LENING voor hebt moeten afsluiten? Van de kredietmaatschappij. Je telefoon als je hem afbetaald? Van de telefoonmaatschappij. Dus wat brul je nou???? 

 

Terug naar je kids... Je VOELT de liefde wel. Maar het is niet materieel. Je kan het niet omschrijven als een parallellogram of een trapezium. Je kan het ook geen kleur geven, zoals in de kleuren van de regenboog. Het heeft ook geen geur, zoals een lindeboom in bloei op een zonnige dag, waarbij hij een geur als honing verspreid. Je kan het niet vastpakken en mooi in geschenkpapier inpakken als een verjaardagskadootje. En ja hoor, je hebt tig hartjes, en beertjes en kaartjes en andere kitscherige meuk. Maar het is nooit de liefde zélf die je in het potje wurmt en afgeeft. Immers liefde is alomvattend en overal. Maar je moet wel WILLEN. 

 

En jullie willen niet. Want het is geen kwestie van niet kunnen. Jullie willen niet. Jullie vertrouwen te weinig in de "terugbetaling", in de "beloning" die je ontvangt als je alles loslaat. Zo met de great reset, zo met jaloersheid of wantrouwen, of je eigen ego, zo met je spullen... Terwijl, iedereen kent de volgende spreuk vast wel: "je weet pas of iets je toebehoort, als je het loslaat." Dit gaat zo met emoties als met materiële zaken. We zullen huidige normen en waarden MOETEN loslaten, om te bereiken wat we ALLEMAAL willen. 

 

We zullen onszelf onder de loep moeten leggen en onszelf moeten erkennen. Zoals we zijn. Zo gruwelijk en zo prachtig. We roepen momenteel langs een kant: "ja de technologie krijgt veel en veel te veel ruimte in de persoonlijke levens, mensen zijn niet meer sociaal, zoals vroeger". We smeken om meer connectie, meer verbinding, meer liefde, meer LEVEN. Maar wie denk je dat de oorzaak is dat technologie tegenwoordig zo een groot deel uitmaakt van ons leven? WIJ. En wie denk je dat de oplossing heeft? Ook WIJ. En wat gebeurd er als we de technologie (in al dan niet beperkte mate) LOSLATEN? Dan krijgen WIJ de verbinding en connectie die we zoeken. Waar we naar hunkeren. Naar verlangen. 

 

Dus mensen, bestudeer de SDG'S een keer opnieuw. Kijk er eens vanuit een ander zichtpunt naar. Ga eens na bij jezelf of je nu werkelijk gelukkig bent. Misschien puilt je brievenbus uit van de achterstallige rekeningen, misschien kan je nergens heen omdat je geldnood hebt, net zoals eten en zorg dat uitgesteld word omdat het te duur is..... en stel jezelf de vraag: ben ik gelukkiger nu met al die zorgen, of zou ik gelukkiger zijn zonder die zorgen, maar met alles wat ik nodig heb wel aanwezig? 

 

Voor de mensen die praten over geld en macht, die hebben een punt, maar hebben jullie ook gelezen dat er een behoorlijk bedrag aan LIQUIDE MIDDELEN (geld dus) vanuit de 1% die jullie haten, willen afzetten en voor een tribunaal willen laten komen, moet afkomen? Maar omdat zíj het geld hebben is het verkeerd, maar als jullie het geld hadden, dan was het ineens goed? Jullie zijn blijkbaar zo egoïstisch dat je jezelf EN een ander een wereld gunt die alleen maar onpersoonlijker en gepolariseerder word. Enkel om een papiertje in de hand te hebben zodat je kunt aantonen dat het jou "bezit" is. Shallow Hallow, might i say...

 

Weet je.. ik zou blij zijn dat er mensen zoveel BILJOENEN investeren in een plan als Agenda 2030, en vind het vrij stuitend en ondankbaar om dat niet te zijn. Want ZONDER die mensen he, jongens, gaat de wereld NOG sneller naar de kloten. Gaan je kids een nóg zwartgalliger toekomst tegemoet dan dat nu al reeds het geval is. Want NIEMAND van ons kan wat er nodig is bekostigen. Zelfs de 1% kunnen het niet alleen betalen. Dus wat zeik je nou over geld? Ga je bezig houden met werkelijk onbetaalbare dingen, help je de wereld ook al mee vooruit.

 

Aanstellers. 

 

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.