Happy Newyear 2022!!!

Published on 4 January 2022 at 01:13

Gelukkig nieuwjaar, beste lezers.

De beste wensen voor 2022 and beyond.

Een goede gezondheid.

Veel liefde.

Veel plezier.

Kortom, ik wens jullie alle goeds en een uitmuntend 2022 toe. 

Zo.. we zijn alweer 4 dagen in een nieuw jaar. Heb er niet veel van gemerkt eigenlijk. Buiten de gewoonlijke knallen buiten. Vooral bezig geweest met mijn medisch traject zoals jullie konden lezen. Dat ging allemaal even heel snel, zo tussen de feestdagen, dus de kern is een beetje aan me voorbij gegaan. En dit terwijl ik écht wel een kerstliefhebber ben, en liefst op 7 december normaal al de kerstboom wil zetten. Nouja... de nakweek dan, want hij is maar 50 cm groot. Maar IDEAAL bij huisdieren!! Gelukkig heb ik nog attributen zat. Jingle bells, Batman smells, Robin lays an egg... Oh wacht, verkeerd...

 

Maar ik ga geen hele blog neuzelen over welke kerstversiering wel en niet uiteraard. Het is een nieuw jaar, dus we gaan eens kijken wat we krijgen. Toevallig, en dat gebeurd eigenlijk nooit, zat mijn man vanmorgen ergens op de een of andere site, een artikel te lezen in de Margriet (link naar artikel). Over de spirituele verwachtingen van het jaar 2022. Blijkt dat VISSEN, MAAGD EN KREEFT, een spetterend jaar tegemoet gaan!!!

 

Als dat geen leuk nieuws is om te beginnen..Laten we dit positieve nieuws even onder de loep nemen. Aard van het beestje zullen we het maar noemen. Keep in mind: de titel van het artikel ZEGT dat het het allerbeste jaar voor vissen, maagd en kreeft zal worden OOIT. 

 

Zo meteen ga ik wat beter in op deze astrologische voorspelling. En andere. Geen nood, je hoeft geen spirituele bolleboos of alles(bet)weter te zijn, het stelt namelijk helemaal niet zoveel voor, maar het is wel eens leuk om je gedachten een beetje te verzetten (als je net van een chirurg afkomt die zo arrogant was dat je hem een wedgie wilt geven). Dus zoetzuur word de verwachting, dip er een augurk in en wie weet bevalt het nog wel.

 

Voor de duidelijkheid: mijn eigen gegevens zijn gebruikt voor deze voorspellingen, en de sites die gelinkt zijn, als je graag verdere verdieping wilt. Mijn horoscoop betreft maagd, mijn geboortedatum bevind zich dus in die tijdspanne.

 

*******

Jaarvoorspelling Astrologie: 

 

"Voor het sterrenbeeld Maagd wordt 2022 een jaar van loslaten, oude gewoontes doorbreken, patronen van machteloosheid de deur uit doen en boosheid aan de kant zetten. Hierdoor voel je je meer ontspannen en creëer je meer tijd voor jezelf. En dat mag eindelijk wel een keertje. Je ervaart in 2022 door al het loslaten een stuk minder stress. Probeer die goede start ook de rest van het jaar vast te houden."

 

Mijn mening:

Het zou aardig kunnen kloppen. Er zijn inderdaad wel bepaalde dingen die ik moet loslaten. Er zijn ook wat oude gewoontes die ik moet doorbreken, maar dat moest ik vorig jaar al, dus dat is niet specifiek 2022 gerelateerd. En gezien iedereen elk jaar nieuwe voornemens maakt... is dat ook niet zoiets gek om te zeggen. 

 

Boosheid aan de kant zetten... Tja dat word een puntje, want hoe kan je nou niet boos worden op een lichaam dat niet doet wat je wilt dat het doet? Emoties zijn afgevlakt, dat klopt, maar het heeft weinig nut veel emotie te hebben, als die overstemd word door negatieve zaken. Maar het zou wel goed zijn inderdaad als dat losgelaten word, want ik zit zo anders ook maar in de mallemolen he. Vicieuze cirkel. Boos geeft spanning, spanning geeft stress, stress slaat op mijn lichaam, lichaam protesteert, ik weer boos op mijn lichaam. Dus inderdaad wel een puntje dat wat aanpassing of verandering aan mag gebeuren, want dit is uiteraard een patroon van machteloosheid, dat zich hier herhaaldelijk afspeelt. Terwijl ik niet machteloos ben. Maar me wel zo voel. Vooral door de medici. Uitzonderingen daargelaten.

 

Meer ontspannen voelen, daar zijn we al aan bezig. Gezien dat dat nog niet echt lukt, dus dat klopt ook wel een beetje, maar realiteit gebied me te zeggen: wie is er tegenwoordig volledig ontspannen? Zijn we niet allemaal druk en stressy en snel snel en groot??? Met tig mindfullness cursussen en workshops..

 

Voor mij werken die dingen tot nu toe NIET in elk geval. Ik bedoel: "Concentreer je op je ademhaling.... Scan al je lichaamsdelen af.... En nu begin je bij je been... en je ademt in.... en uit.... en in..... en uit... En nu voel je langzaam dat je been zwaar word....".

Nou weet ik niet hoe het bij jullie zit, maar mijn been is mijn been en dat weegt altijd hetzelfde hoor. Ik kan me dus níets voorstellen bij een zwaar wordend been. Weet je wanneer mijn benen te zwaar zijn??? Als ik met een stuk in mijn kraag en een kater wakker word en naar een afspraak moet in alle onmenselijke vroegte. Niet dat ik drink, al lang niet meer. Maar dat dus. Maar blijkbaar is dat een symptoom dat je jezelf NIET kan onstpannen. Kee dan....

 

Meer tijd voor jezelf. Hmm. Ja en nee. Beetje neutraal. Rond mij zeggen ze van wel. Ik weet het misschien van wel, maar de uitvoering is nog wat minnetjes. Iedereen wilt namelijk altijd wel wat. Tenminste dat is mijn Schopenhauerse opinie. 

 

Eindconclusie astrologie: 

Maar dus al bij al op het astrologische vlak: een beetje soep zonder zout, altijd fout. Een café zonder bier, een theater zonder vertier. Een spel zonder console, een sportman zonder zijn anabole..

 

Dit is gelijk de reden dat ik zeg in het begin van mijn blog, dat je niet aan dergelijke (non-)spirituele dingen, het verloop van 2022 moet hangen. Deze horoscoop had ik nog wel gekund, zonder gekheid. Zeker de tekst die bij mijn sterrenbeeld dan staat, is wel zó algemeen, dat je er eigenlijk nooit fout mee kan zitten.

 

Want wie moet niet loslaten in het leven? Wie moet niet meer ontspanning hebben? Sinds wanneer is boosheid goed voor je gestel? Of een vicieuze cirkel door machteloosheid? Dit zijn allemaal dingen die ELK sterrenbeeld beamen zal. Het is makkelijk schieten om het doel te raken, als je schietschijf 3 meter groot is en je er op 2 meter vanaf staat.... En dat is precies wat deze astrologen doen. 

 

* Met dank aan de website van Margriet. En mijn man, voor een out of the box blog idee. ;-)

********

Normaal gezien gebruik ik bij het volgende onderdeel geen website, gezien ik zelf bezit over een Rider Waite deck, en het dus gewoon zelf doe. Maar daar zien jullie dan niets van, dus ik link even door naar sites die erover gaan. Alle sites zijn op voorhand getest en veilig, dus doorklikken zou geen problemen mogen geven. Geen virussen of gekke dingen bemerkt op mijn computer. 

********

Jaarvoorspelling Tarot: 

 

Mijn jaarkaart: de Hogepriesteres

Mijn hulpkaart: het Oordeel

 

Simpel uitgelegd: je hebt een grote arcana, en een kleine arcana. Nog simpeler: Hoofdkaarten, en subkaarten. Allen genummerd. Een boer, koning, koningin en een aas, zijn bij een gewoon kaartspel de hoogste, bij tarot is dit net zo. Grote arcana, zijn je boer, koning, koningin en aas bij het gewone kaartspel. Elke kaart heeft zijn betekenis en (samen)werking, zoals je kunt zien heb ik toevallig 2 kaarten uit de grote arcana, waarbij ik hieronder de uitleg zal plaatsen. 

 

De jaarkaart: De Hogepriesteres (2). 

Deze kaart staat voor onze onbewuste krachten, onze intuïtie en ons  vertrouwen in het leven. Deze kaart symboliseert de verborgen waarheid die zich aan onze bewuste geest onttrekt.

Op het terrein van werk geeft De Hogepriesteres aan dat het met het thema van deze kaart te maken heeft, zoals dat bijvoorbeeld het geval is op esoterisch of therapeutisch gebied, of ze toont ons de houding die we ten opzichte van ons werk zouden moeten innemen: geduldig en met een ontvankelijke geest, ons laten leiden door onze innerlijke stem.

Met betrekking tot ons bewustzijn symboliseert zij een periode van onbewuste beelden en creatieve dromen. In onze persoonlijke relaties staat De Hogepriesteres voor begrip en  genegenheid, voor intimiteit en zielsverwantschap. En ook voor de zekerheid dat een onzichtbare band ons met onze partner verbindt. Zij is samen met De Hiërofant en De Ster een van de drie beschermende kaarten van de Tarot.

 

De hulpkaart: Het Oordeel (20).

Het Oordeel wordt vaak met straf en daardoor met angst geassocieerd, maar de hier weergegeven kaart symboliseert de verlossing en bevrijding van datgene wat ons eerder gevangen hield. Daardoor heeft deze kaart een bijzonder gunstige betekenis en staat voor de beslissende stap naar zelfverwerkelijking.

Op een meer alledaags niveau betekent deze kaart bevrijding van zorgen en noden, van remmingen en onzekerheden. Ten aanzien van werk wijst Het Oordeel op een beslissende fase en komt vaak te voorschijn met betrekking tot ontslag of andere veranderende werkomstandigheden die we diep in ons hart als bevrijdend ervaren.

Op het niveau van gebeurtenissen wijst deze kaart op een succesvol afsluiten van bepaalde zaken. In persoonlijke relaties symboliseert Het Oordeel onze 'schat', die wij kunnen vinden in een relatie die van diepgaande betekenis voor ons is.

 

"Dit jaar moet je leren vertrouwen op je eigen intuïtie. Dat zal niet altijd makkelijk zijn, omdat je ratio en intuïtie altijd een innerlijke strijd voeren. Maar als je geduldig bent zul je steeds beter gaan aanvoelen wat je intuïtie je vertelt.".

 

Mijn mening: 

Vergelijkbaar met mijn mening over astrologie. Ook hier word in nogal ruime termen een voorspoedig 2022 voorspeld, met belangrijke gebeurtenissen. Of stappen vooruit als je het zo wilt noemen. Iets andere bewoordingen, maar same old, same old eigenlijk. Voor de gein heb ik ook de datum van mijn man even door de mangel gehaald, en daar komt een vergelijkbare voorspelling uit.

 

Nu is het wel zo, dat tarot net iets meer tijd vraagt uiteindelijk, dan in het "eventjes" dat ik het hier neerpen op de computer. Ik heb het een tijd verwaarsloosd, maar wil je een meer gedetailleerde voorspelling, dan dien je dieper in te gaan op álle elementen die je op de getrokken tarotkaart ziet. Maar dat is dan een ontleding, ipv een voorspelling. En voor mensen die het al jaren beoefenen. 

 

Ook is het zo, dat het weinig verschil maakt of je tarot trekt via een computer of via jezelf. Sommigen beweren van wel, maar zoals ik alles onderzoek, heb ik dit ook onderzocht. Conclusie voor het geval dat er spiri dingen zijn: het gaat om het bundelen van JOU energie en concentratie. Welk medium je gebruikt, maakt in de kern eigenlijk niet uit.

 

Voorbeeld? Kijk maar eens wat youtube filmpjes betreffende ouija borden: er zijn er die een prachtig houtgesneden oeroud bord hebben, maar het gaat evenzo op een stuk karton waar je het alfabet en de benodigde andere teksten op schrijft. Het kan met een plankje, het kan met een glas, het kan zelfs met een pendel (hoewel dat niet aan te raden is). 

 

*Met dank aan de website van Catharinaweb

*******

Zijn we nu aangekomen bij het laatste onderdeel van deze zweefteverige blog: Numerologie. Ohja, je toekomst is zelfs met cijfers te voorspellen. Je levenscijfer, je jaargetal, alles wat je maar wilt, is numerolgisch te herleiden tot een cijfer, waar je weer een betekenis aan kan hangen. 

 

Voorbeeld (ook even heel kort en heel simpel): 

We zijn nu 04-01-2022. Dat is de datum van vandaag. Numerologisch tel je alles bij elkaar op voor de voet weg. Dus: 0+4+0+1+2+0+2+2 = 11. Zoals je ziet eindigen we met 11. Dit is getal voor vandaag. Nu vinden we hier gelijk een "addertje" onder de cijfers. Bij numerologie blijf je namelijk doortellen tot je 1 cijfer overhoud. Het geval wilt dat nummer 11, ter herleiden tot 2, een MEESTERGETAL (omschrijving meestergetallen) is. Over het algemeen worden deze cijfers "in hun waarde gelaten". Maar kort door de bocht, word vandaag een dag van uitersten, met een eventueel creatieve stuiptrekking. 

***********

Jaarvoorspelling Numerologie:

 

Jaargetal Numerologie: 2

 

"Raak niet te snel in paniek en neem zeker geen overhaaste beslissingen. Houdt moed! Het is beslist interessant om de gang van zaken te evalueren en er de nodige conclusies uit te trekken. Die kleine stagnatie doet je heus wel goed, en biedt je de kans om alles eens rustig te bekijken wat je de afgelopen tijd hebt gedaan. Te zien of het nog de juiste richting opgaat, of je niet van je spoor afgeweken bent en of je wel met de juiste mensen omringd bent. Dit is best nuttig en kan heel wat onheil voorkomen. Hou wel je emoties onder controle."

 

Mijn mening: 

Kort maar krachtig: zie tarot, zie astrologie. 

 

Extra "rondje van de zaak": 

Mijn tarot trekking bovenstaand in numerologie: zoals je ziet staan er 2 cijfers achter de kaarten, een 2 en een 20. Dat word dan 2+2+0 = 4. De numerologische uitkomst van mijn jaartrekking (hoofd- en hulpkaart) komt uit op 4. Betekenis van het getal 4 vind je hier.

 

* Met dank aan de website van Spiritincoaching.

******

Zo.

 

Zijn jullie er nog na die hoop droge kuch, waar je misschien niet alles precies van snapt? MOOI. Want ik heb er zoals gewoonlijk wel degelijk een punt mee. Een voornemen. Een.. tja hoe zal ik het noemen? Hmm.. ik kan het niet mooier inpakken: een waarschuwing voor 2022. En hoezo een waarschuwing? Zoals ik heb aangetoond in zo kort mogelijke lijntjes, op 3 verschillende spirituele vlakken, is niets wat het lijkt. 

 

Alles begint zoals gewoonlijk bij perceptie. In alle drie bovenstaande voorbeelden, zitten dingen die op elke mens in elk jaar van zijn leven van toepassing zijn. Het leven heeft namelijk een balans. Als in 7 magere jaren, 7 vette jaren. Spreekwoordelijk, voordat je vanaf nu 7 jaar gaat tellen op je kalendertjes. Het is nóóit een heel jaar goed. Of slecht. Er gaat geen énkel jaar voorbij zonder dat je afscheid moet nemen van iemand of iets. Er gaat geen elk jaar voorbij dat je jezelf moet evalueren in je levensloop en hoe je ervoor staat. Er gaat geen jaar voorbij dat boosheid ingetoomd dient te worden. Dat er patronen doorbroken moeten worden. BIJ IEDERE MENS. 

 

Ok, en van de hak spiritualiteit, naar de tak van realiteit, gaan we nu naar de volgende hak. En wel de media. Niet zozeer een specifiek kanaal, of zender ofzo. Wel een specifieke groepering, die in deze tijd steeds meer voet aan de grond krijgt. Maar de vicieuze cirkel zo in gang houd. Die boosheid vasthoud. Die spanning opzoekt. Die een gebrek aan zelfevaluatie heeft. Die nergens geen rust, dus ontspanning kan vinden. Die strohalm na strohalm verteert, in de hoop eentje te vinden die niet wegteert als sneeuw voor de zon.

 

Naïef genoeg had ik heel erg gehoopt, dat kon je lezen in Happy Newyear 2021, dat we 2022 beter zouden beginnen. Dat we corona achter de rug hadden, weliswaar een paar flinke klappen daardoor gehad, maar ale. Terug aan de opbouw. Terug naar de positiviteit, de warmte. Ik had gehoopt dat er meer saamhorigheid zou ontstaan. Dat meer mensen het licht zagen aan het einde van de corona tunnel. Nee sorry, dat zeg ik verkeerd: ik had gehoopt dat meer mensen het licht zouden ZIJN in corona tijd. 

 

Helaas hebben we alleen maar meer verdeeldheid en "voorspellers van de toekomst" in ruil gekregen. Jensbaba, die beweert zich niet te willen uitgeven als goeroe (hallo: JensBABA????). Op een totaal ander spiritueel vlak: paranormale onderzoeken, activiteiten zouden de pan uit aan het rijzen zijn in een stijgende lijn, als je de onderzoekers daar moet geloven. Medici, die met elkaar spreken, tegen elkaar spreken, en alle kanten uit spreken. Zelfs in de medische wereld is tweedeling en verdeeldheid gaande. 

 

Allemaal mensen die met ruime begrippen, je in de ban houden, of proberen te houden althans. Mensen die zich meer dan een ander wanen, omdat ze nu eenmaal grote termen of namen op hun palmares hebben staan. En dan kom ik op het jaargetal uit. Mijn jaargetal. Het jaargetal dat door zijn ruime begrippen voor iedereen geld. HET grote woord bij jaargetal 2 is EVALUATIE. Waar ik mezelf zal evalueren betreffende afgelopen jaar, en komend jaar. Raad ik hetzelfde aan jullie aan. Evalueer jezelf. En evalueer ook vooral de valse profeten, die je misschien aanhangt. 

 

Stel je de vraag: heb je ze nodig om je eigen waarheid te weten? Je wilt geen schaap zijn, maar loopt wel net als een kudde achter de valse profeten aan. Of dat medici, Jensbaba, tarot, numerologie, astrologie, of weet ik veel wie zijn. Niemand loopt zijn éigen weg nog. Allen hebben we wel de ILLUSIE dat we dat doen.

 

Maar eerlijk is eerlijk: ik ben een schaap dat ik achter de overheid aanloop, met de kudde gevaccineerden in Nederland. Dat ben ik dus samen met pakweg 15 miljoen mensen. En dan ben jij misschien een Jensen aanbidder. Maar besef je wel dat je Apostel Jensbaba, zo een dikke 87DUIZEND volgers heeft? Hoe kan je dat dan GEEN kudde vinden?! 87180 volgers om precies te zijn. Dat is dan alleen op zijn facebook. En jij. bent. geen. schaap?????? Je mekkert tegelijk met 87179 mensen dezelfde onzin. Dag in dag uit. Net als je medestrijders. Je bent een fucking SCHAAP. Evengoed. 

 

Kom ik dus weer op het grotere thema dat ik in het merendeel van mijn blogs aankaart: je bent niet meer of minder dan een ander. Dus laat je daar niet in verleiden om het wel te zijn. Valse profeten laten de ergste scheten. De enige echte profeet die er is en altijd zal zijn, ben je zelf. Gedraag je naar de ander, alsof je al ontvangen hebt, wat je wilt ontvangen. En je zal het krijgen.

 

Wil je dat mensen aardig tegen je zijn? Wees aardig. Het komt vanzelf terug. Het kan even duren, maar het komt wel. Ik zit nu in het traject bv, ik moet twee keer per week de deur uit. Dezelfde busroute naar de plek van behandelen. Op terugweg staat er altijd een vrouwtje bij haar voordeur. Ze staat er altijd alleen. Ze voert de duifjes wat, of ze praat met de buurvrouw. Maar ze leek me ongelukkig. Dus ik ging zwaaien. Elke keer als ik voorbij kwam, zwaaide ik. En ik bleef stug volhouden, want wat kost het me nu werkelijk om mijn hand op te steken en te zwaaien? Niets. Misschien staat dat vrouwtje buiten omdat ze zich binnen eenzaam voelt. Dus ik zwaaide. En ik zwaaide. En waar ik geen respons kreeg, krijg ik nu respons. Terwijl: ik ken haar niet, zij kent mij niet, we zien elkaar hooguit een paar minuten op die dagen. 

 

Als zoiets ONBENULLIGS, een ander aan kan zetten tot hetzelfde vriendelijke gedrag, ongeacht wie de persoon is. Waarom concentreren we onze energie dan op valse profeten, als we zelf ons kunnen gedragen als god, boeddha, allah, shiva, en welke je nog kan bedenken? Als we hier een paradijs maken, hoeven we niet te vluchten naar een andere plek, om te trachten daar een paradijs te maken. Want het gras is niet groener aan de andere kant, zolang we niet beseffen dat we zelf de meststof zijn. Ieder van ons kan KIEZEN of we een gif parel of een mestparel willen zijn.

 

Verteren of triomferen? 

Terugvallen of doorknallen? 

Sterven of werven? 

Zijn we geen, of zijn we 1.

 

Gelukkig Nieuwjaar.

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.