Loslaten

Published on 20 June 2022 at 02:00

Zo, ben ik weer. Onderwerp van vandaag: te lezen in de titel. Schijnt nogal een trend te zijn om die te pas en te onpas te gebruiken. Vooral om jezelf te ontdoen van enige aandeel van verantwoordelijkheid. En nu ga ik al gelijk in de eerste alinea zeggen waar het op slaat:

Fuck you all, door dat loslaten is de hele shit begonnen! 

De laatste tijd hoor ik heel erg vaak dat er tegen mij gezegd word: "Kronkel, ge moet LOSLATEN". De laatste tijd, eigenlijk is dat een zich herhalende cirkel om de zoveel maanden ofzo. Maar de laatste tijd word dat wat frequenter. En ik denk daar dan over na, in tegenstelling tot wat de mensen die me dat zeggen denken. 

 

Dus vragen die ik dan krijg zijn: "Hmm... hou ik inderdaad te erg vast aan dingen misschien? Ben ik inderdaad te stug misschien? Waarom hou ik vast aan dingen misschien? Welk patroon ligt eronder dat ik blijkbaar een noodzaak zou voelen om een bepaald stramien vast te houden? En wat is het NUT van zowel vasthouden als loslaten? Want omdat iedereen blijkbaar bij hoog en bij laag beweert dat LOSLATEN de beste oplossing en manier is van met het leven om te springen en gelukkig te worden, dan is dat maar automatisch zo? 

 

Weet je wat dat is? Indoctrinatie. Een thema al vaak aangehaald in mijn blogs. Want ik ben zoals je kan zien van een heel andere mening gediend, ook al vaak aangehaald in mijn blogs. Maar omdat er blijkbaar maar weinigen zijn, die de ware kern van mijn schrijven werkelijk begrijpen, moet ik me maar conformeren aan al de rest? Weet je, de wetenschap is groot geworden door BUITEN de lijntjes te gaan kleuren. Of dachten jullie werkelijk dat alle medische kennis op een oh zo zuivere en pure manier tot stand is gekomen? Of het staal waar je gebruik van maakt voor gebouwen? Slavernij? Asbest? Moet ik nog even doorgaan? Kernenergie? 

 

Maar als ne GEWONE mens buiten de lijntjes gaat kleuren, dat kan niet. Ne gewone mens is en blijft lomp blijkbaar. Blijft dom blijkbaar. Moet nooit voor vol aangezien worden blijkbaar.

Nee, dan moeten we die net als een witte bloedlichaampje, als een bacterie uit het systeem verwijderd krijgen of omgevormd krijgen tot het grote geheel. En dan met zijn allen maar beweren dat we open minded zijn, met onze yoga, en tantra, en bioresonantie en vijfde dimensie tot de elfde en akasha dit en ayuahasca dat, meditatie, etc etc . Dát is niet raar, maar als ik van een andere mening gediend ben, dan ben ik wel raar?

 

Weet je verdikke wel hoe de verscheidenheid aan religies is ontstaan? En de verscheidenheid aan volksstammen IN eenzelfde bevolkingssoort? Door afscheiding van het grotere geheel en een ander inzicht!! Mag je lekker islam zijn, christen of katholiek he, kom je beteuterd uit, met je neus in the lucht want volgens South park moet je mormoon zijn. 

Dan zal ik het nog arroganter zeggen he, voor degene die er toch zo graag van smullen he, en mij gebruiken als projectiescherm zodat ze hun eigen horror niet hoeven te bekijken he:

 

IK BEN FUCKING JEANNE D'ARC EN VEEG MUN REET AF AAN JULLIE HOKJES, WANT IK STOP NIET MET MIJN DOEL TE VOLGEN. 

 

Zo. 

Voor al degenen die me continu in mijne nek zitten te zeiken, maar me op geen enkele manier begrijpen, noch willen begrijpen en dit aangetoond hebben met feiten en acties: was dit zo duidelijk genoeg voor u, dames en heren? Mag ik nu mijn eigen nek weer terug? Dank u. 

 

Maar goed, loslaten. ZE hebben een punt. Ik zeg niet dat ze gelijk hebben, ik zeg dat ze een punt hebben. Maar ik heb er ook een, gelijk gewoonlijk. Ja er zijn zeker dingen waar ik me minder druk om kan maken. Maar dat is lijk het spreekwoord zegt, loopt ne keer in iemand anders zijn schoenen he.... VAAK word van MIJ gevraagd dat ik in hun schoenen loop, maar word die gunst niet terug verleend. Maar het oordeel wel. Want er word nog niet geprobeerd om mee te denken met mij, of mee te volgen of vragen te stellen of voorbeelden te krijgen, die er in overvloede zijn. Want: te ingewikkeld, te hoog gegrepen, te vermoeiend, geen zin, etc. 

 

Tja kijk he...Als dat loslaten is... dan gift men portie mor aan fikkie. Want met dát loslaten, is heel het gezeik begonnen. En nu krijgen degenen die me voor pessimist uitmaken een field day, dus jongens hopelijk is de popcorn op tijd klaar want ik ben in form. Loslaten betekent zoveel als: niet meer om geven. Ergens niet meer om geven, betekent er niet meer aan werken. Als ergens niet meer aan gewerkt word, dan verpauperd het en verpietert het. En als het verpietert is, schiet er NIETS meer van over. 

 

Voorbeeld? 

De natuur heeft gezorgd en zorgt dat we hier kunnen leven. Daar moeten we om geven. Maar dat kost moeite. Wat zie ik tot mijn grote verbazing tegenwoordig: bomenlanen van 25 jaar worden gekapt. Want: de MENSEN hebben last van de bladeren en de bloesems en de zaden. Dat geeft werk en dat willen ze niet. Boel moet weg. Wat zetten ze in de plek? Nieuwe. 

 

Ne nieuwe boom, zal nooit zoveel co2 verwerken en zoveel o2 uitstoten, dan een boom van 25 jaar oud die GEZOND was. Dus de luchtkwaliteit daalt al drastisch door alleen al de bomen te snoeien, want de nieuwkes die krijgen het werk NIET verzet. We roepen nu al over heel de wereld klimaat dit, klimaat dat. Wat denk je dat al die ongein doet? 

Langs ons nen hovenier, ik heb nog nooit nen hovenier gekend die zo een HEKEL heeft aan de natuur. Is met niets anders bezig dan met het BEPERKEN van de natuur. Met onnatuurlijke onvriendelijke middelen. 

Dan zit ik in de bus, Nederland is bezig met de plek wat groener te maken... Zie ik in het voorbijgaan een JOEKEL van een poster. Stoere vent met baard erop, armen gekruist, lichaamstaal: defensief. Bijgaande tekst: HIER VERNIEL JE NIETS!!! Met als doel, de natuur heel te houden en te zorgen voor meer natuur. Wat zie ik op een HALVE meter voor die poster? EEN JOEKEL VAN EEN AFGEZAAGDE STAM VAN EEN BOOM. Jip... schiet mij maar lek... loslaten toch? OOOOOHHHHHHMMMMM...... FUCK OFF ........ ik erken: fuck off..... OOOOHHHHHMMMM..... en ik laat los: fuck off..... OOOOHHHHMMMM .... 

 

Wij stoppen met geven om natuur, want eigenbelang is prior op LEVEN blijkbaar. Stoppen met ergens om geven, is stoppen met eraan werken. Het gemak waarmee bomen platgegooid worden, is hetzelfde als stoppen met eraan werken, want steeds meer en steeds sneller worden bossen platgegooid voor bouwgrond en andere doelen. Dus natuur verpietert. Dierenwereld verpauperd en sterft uit. ALLES wat ons in leven houd gaat kapot, voor eigenbelang van de mens. Net zolang tot aardbol zegt: GENOEG!!

 

En wat zeggen wij onszelf de hele tijd? Om onze psychische gezondheid te KUNNEN bewaren???? LOSLATEN, ge moet loslaten!!! Ge moet zennen!!! Om maar niet te moeten erkennen dat je even hard alles mee in stand houd, tot het helemaal kapot gewerkt is. Maar loslaten is de oplossing hoor!!

 

Als je jezelf dat zodanig moet herhalen, dat het een boeddhistische mantra aan het worden is he... Dan ben je bezig met indoctrinatie van jezelf. En het FEIT dat je vind dat je dat jezelf continu moet zeggen en dat je vind dat je dat moet verkondigen als 1 van de 12 apostelen van Jezus Christus himself he...

BESEF je dat dat aangeeft dat je leeft in een wereld waarbij je er dus eigenlijk NIET ONDERUIT KAN???? Dat je niet in een wereld leeft waar je KAN loslaten???

Dat het een illusie is, dat je denkt die keuze te hebben?? Want je word er hoe dan ook, met je neus recht in gedouwd. Gewild of niet. Tenzij, je als een kluizenaar je dieren pakt en als een primaat terug in de oertijd in het wild gaat leven. Dát is de ENIGE manier dat je werkelijk zou kunnen loslaten. Maar voor de rest, loslaten? In deze wereld? In deze maatschappij? Met zo weinig beheersing over een ander zijn acties, meningen en ideetjes en plannen? 

 

Nee. 

Loslaten is de oorzaak, het probleem. En zeker niet de oplossing. Maar net zo goed als ik voor gek word verkondigt in mijn visie, en jullie daar zonder blikken of blozen het recht toe hebben blijkbaar...

Heb ik dat ook: werkelijk loslaten kan NIEMAND in deze maatschappij. Als je blijft beweren van wel, ben je ofwel: dom, lieg je vlakaf of geloof je gewoon graag in luchtkastelen. Als je zegt dat het geen van die 3 opties is, dan wil ik weten wat je rookt/drinkt/slikt of waar je je lachspiegel haalt, moet vast een uitstekend merk zijn. Kan niet anders. 

 

Voor de rest: ik ben het spuugzat om als een vis in het net te blijven spartelen, omdat jullie te tam zijn, om me ofwel in de vriezer van het schip te gooien, ofwel terug in zee te gooien, dus screw you guys, i am going home! 

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.