Coronacomplotten

Gepubliceerd op 5 december 2020 om 18:58

Ik voel dat ik een keer moet schrijven over de corona pandemie. Niet specifiek voor jullie, maar meer voor mezelf. Er zijn zoveel dingen gaande in deze tijd, jaar 2020 is er eentje om niet te vergeten. 

Daarbij is een grote vicieuze cirkel, niet het leukste om in te zitten.  Hoezo zou je zeggen? Mijn blog "The Selective Collective", gaat dan weliswaar over aanslagen, maar deze coronapandemie heeft in de basis hetzelfde karakter. Het geeft enkel een andere situatie weer.

Sekteleiders, complotgekkies, spirituele mensen....ze beleven de tijd van hun leven momenteel. Ze gillen via internet de meest radicale dingen, dit gestaafd op artikels gehaald van het hotste medium. Youtube, Facebook, Bitchute, Rumble, DLive, and so on....Volgens mij loop ik hier wat stappen achter, want zover mij bekend is zijn deze mediums nooit uitgeroepen tot officiële nieuwssites. Prove me wrong..

Alles is geoorloofd bij deze mensen (zo ook bij de corona gelovigen). De mensen van de kant die in corona geloven, worden uitgemaakt voor vanalles wat, en omgekeerd. Hierbij vergeten de complotgekkies, dat zij eigenhandig, alles wat ze afroepen, zelf veroorzaken. Dit tot het kosten van mensenlevens aan toe. En dan bedoel ik niet het kosten van mensenlevens enkel in de dood. Self fullfilling prophecy noemt zoiets: what you think is what you get...

De kloof tussen pro- en con- corona is GIGANTISCH aan het worden. Het is een broeinest waarbij een asje van een sigarettenpeuk, de boel instant in lichterlaaie zet. Een burgeroorlog in de maak. De wappies kruipen steeds verder in hun fabeltjesfuik (met dank aan Arjen Lubach), krampachtig zoekend naar iets van houvast... Want ze lijken te staan als een rots, maar zelfs een rots gaat "wandelen" als ie op een fundering van drijfzand staat. En de pro-kant, beweert uit alle macht het verstand in de harses van de wappies te krijgen. Zodat de boel weer open kan en draaien kan. Ze staan te klappen voor de zorg en vegen hun reet af aan de regels die de zorg hun welzijn waarborgt.

Allen beweren ze de waarheid in pacht te hebben. Echter is er momenteel geen eenduidige waarheid. Wat wel een realiteit is, is dat de mens enkel maar egoïstischer is geworden. En dat in tijden, waarin we een oorlog voeren tegen een onzichtbare vijand. Bedoelende corona, want de wappies gillen wel zo hysterisch, dat ze moeilijk onzichtbaar te noemen zijn. Net nu we dichter naar elkaar moeten komen, word de afstand enkel groter. Lang leve polarisatie. Lang leven de kloof tussen rijk en arm(er).

En dan komt het geloof er bij kijken...naja, het word er ongewild aan zijn kraag bijgesleurd, maar laten we het vriendelijk proberen houden...hoewel......... Laten we het beestje gewoon bij zijn naam noemen: Sektes. Ik heb me verdiept in meerdere complottheorieën die op dit moment gaande zijn. Niet om zelf een complotgek te worden, maar het fascineerde me vanuit een psychologisch oogpunt. Wat beweegt deze mensen ertoe? Welke kronkel zit er in hun hoofd? Welke gebrekkige kronkel zit er misschien in mijn eigen hoofd, omdat ik het niet zie? Waar zijn hun beweringen op gestaafd, en vooral: hoe stabiel zijn ze in het verkondigen van hun boodschap?? Hoe oprecht zijn ze als boodschapper van het "oh zo belangrijke nieuws"? En waarom zie ik het niet? Waar ligt hier de waarheid? En vooral: vanwaar het wantrouwen?

Ik moet zeggen, dat het eigenlijk best een beetje een teleurstellende, korte en doorzichtige operatie was. Ik ga geen termen gebruiken als 'controlled opposition', cabal en dergelijke, want die zijn er simpelweg niet. Wat er wél is, en dat bleek bij alle complottheoristen die ik heb gevolgd, is dat het een piramidespel is. Gemaakt om de zwakkeren en angstigen in de maatschappij aan zich te binden. Dit, met als leidinggevende hun eigen onzekerheid en angst, over wat er nu gebeurd in de wereld. Geld en ego, daar draait het om. Ik moet zeggen dat het overigens een fulltime job is zowat, om alle wappies te volgen op alle TIG kanalen die ze hebben. Blijkbaar zijn ze zo achterdochtig, dat ze elk kanaal om de beurt moeten gebruiken om dingen naar buiten te krijgen. Voordeel: ik heb een hele nieuwe wereld op internet ontdekt daardoor: het gekkenhoekje.

Je hebt een WeesDeWeerstand, waar ze met 3, soms 4 personen, vanaf hun schermpje naar je zitten te gillen. Waarvan de meest beruchte, de heer MICHA KAT. Loop zijn track record maar eens na, en je komt er vanzelf achter dat het geen lieverdje is. Hij zegt zelf verbannen te zijn van Nederland, maar de realiteit is dat ie em gewoon, als de angsthaas die hij is, gesmeerd is toen hem wat zwaardere straffen boven zijn hoofd hingen. Hans Meyer is een sekteleider pur sang. Heel erg goed in mensen afschepen op een zeer onvriendelijke manier, en niet openstaand voor enige commentaar of kritiek. Zelfs niet als deze kritiek in ZIJN voordeel zal uitspelen, is er maar 1 weg en dat is de weg van Hans. Ohja, en hij doet de IT van hun videokanaal, niet al te best moet ik zeggen, geluidskwaliteit is vaak bagger en de stabiliteit van de verbindingen laat zeer vaak de wensen over. Hier word een vervolgserie beloofd: het "exposen" van Jaap van Dissel en zijn "vuile streken", met als getuige/ervaringsdeskundige (ahum) Joost Knevel. 3 afleveringen waren op tijd, de rest laat op zich wachten... Uiteraard vragen deze mensen geld (lees: donaties, klinkt vriendelijker) van hun volgelingen en kijkers, zodat zij het goede werk verder kunnen zetten. Laat ik u vertellen dat hun potje al aardig aangedikt is in tussentijd...

Vervolgens heb je een Janet Ossebaard, enkel geïnteresseerd in het geldgewin dat ze ruikt, en niet geïnteresseerd in het werkelijke welzijn van de mensheid en in het wakker maken van mensen. Deze dame kan geen enkel greintje kritiek verdragen. Maar dan ook geen enkel. Klinkt dat bekend in de oren? Als ze kritiek ontvangt, gaat ze zich gedragen als een klein kind. Een klein kind dat een vette worst voor je neus houd, zodat je maar blijft wachten en volgen. Zodat je kunt zien, hoe ze keer op keer haar eigen woorden en beloftes breekt. De worst krijg je nooit, maar ze laat je er wel naar smachten. Ook ik was geboeid, tot ze de sequel ging uitzenden. Ik voorspelde van tevoren al dat ze haar eigen beloften niet zou nakomen. 2 afleveringen heeft ze op tijd afgeleverd. Bij aflevering 3,4,5 brak ze keer op keer haar eigen woorden en gaf ze waanzinnige tijdsbestekken om iets te editen. En aflevering 6 laat nog steeds op zich wachten....Zolang de verkoop van haar documentaires, geheel overtrokken en gefotoshopt, maar kan verkopen. Krijgt u net als ik, nu ook het alombekende déjà-vu gevoel toevallig? Net alsof u dit ergens eerder gelezen of gezien heeft?

Dan de volgende "grote" noemer: dhr. Robert Jensen. Net als zijn voorgangers enkel uit op eigen gewin en op zelfverheerlijking. Net als zijn voorgangers kan deze heer niet tegen kritiek, en deinst hij er niet voor terug om je ongevraagd en zonder ook maar enige grond, volledig door het slijk te halen. Deze heer brengt het meest "echt nieuws" uit, dan zijn voorgangers, maar het merendeel van zijn filmpjes, die een half uur duren, bestaan echter uit een slechte tellsellshow, waarbij hij zijn eigen merchandise aanprijst. Niet aan de zachtste prijsjes uiteraard. Ook kan Jensen het absoluut niet verkroppen dat hij niet op de "mainstream" media mag uitzenden. Dit blijkt uit talloze, ongestaafde zwartmakingen van hem richting verschillende personen, die wél op de beeldbuis komen. Jaloezie kon niet groener worden dacht je? Laat Jensen nou het mooiste groen hebben ontdekt... Zijn eigen kryptonite.

Het betreft allemaal een piramide spel. Al deze complotters werken volgens hetzelfde script. Er ligt alleen een iets ander dekentje overheen gedrapeerd. Allemaal dezelfde lay out, met weinig originele verrassingen. Het gaat als volgt, in Jip en Janneke taal: Ik vertel jou wat en zwaai met zogenaamd aantoonbare (al dan niet bewerkte) "bewijzen", jij doneert mij wat, want tja je ziet het toch zelf? Vervolgens vertel jij hetzelfde tegen de volgende, die doneert weer wat, die doet weer hetzelfde enz enz. De kring van betalende klanten dijt alleen maar uit en word alleen maar groter. En in geval Jensen gaat het om 150 euro per pakket.... Dus stel even: 100 volgelingen kopen 1 pakket....dan weet je het wel he? Wie wilt dat nou niet op zijn bankrekening? Maar ja, dan offer je wel je integriteit op. Is het dat waard?

WeesDeWeerstand spant boven alles de kroon. Deze heren geloven namelijk in de AVATAR beweging. Nee, niet die blauwe mannetje van de film avatar, ook niet de cartoon op Nickelodeon (die overigens briljant is!). Maar de avatar die zich afgesplitst heeft van de SCIENTOLOGY kerk. Ene zegt afgesplitst, ander zegt verbannen, allemaal pish posh, bijzaak, want de avatar beweging bestaat. En wat heeft deze religie/sekte? Avatar cursussen. En die kosten een tikkie meer, dan het tikkie voor het kerstpakket van Jensen. Een fortuin, wil je tot in de hoogste rangen geraken. Google er maar eens op, of "doe je eigen onderzoek", zouden deze complotgekken zeggen. En waar moeten deze avatar masters voor zorgen? Juist: voor nieuwe aanwas. Voor nieuw GELD. Als jij binnenkomt bij ze, durf ik te wedden dat ze enkel een gigantische portemonnee vol geld zien binnen wandelen i.p.v. jou.

Opvallend is: ze kunnen er helemaal niet tegen als je onderzoek doet. In mijn ogen doet een onderzoeker namelijk onderzoek naar ALLE kanten. Dus in mijn geval: overheid zegt pandemie en corona echt, versus complotgekken die zeggen dat het de grootste hoax en manipulatie ooit is. Tja...dan onderzoek ík EN de overheid EN de complotgekken, want hoe kan ik anders een goede conclusie maken uiteindelijk? Hoor - wederhoor principe, maar dan lees - wederlees, gezien ze alles breeduit op internet zetten, zowel de overheid als de complotters. Maar dat vinden ze niet zo leuk, want dan gaan ze schelden en proberen ze je weg te jagen. Ze noemen zich het "echte" verzet (Le Résistance!! zou je bij Allo Allo horen). Nu weet ik niet hoe u het verzet ziet, maar in oorlogstijd lijkt het me niet handig om als verzet met de grootste fanfare en tamboerie op te marcheren naar je vijand. Je kan dan beter in alle stilte infiltreren, en je vijand van binnenuit kapot maken. Veel effectiever en efficiënter, dan naar het slagveld gaan en roepen naar je vijand van "joehoe hier zijn we!!! Zullen we even een bakkie doen, voor we aan de slag gaan? Gezellig hoor!"

Als je dingen aangeeft die niet kloppen, en dit op een gewone normale manier, dan is het eerste waar je mee te maken krijgt: censuur!! Censuur... een prachtige stok om mee te slaan, maar iemand die wilt slaan vind altijd wel een stok natuurlijk. Ze verwijten de overheid ervan dat ze monddood gemaakt worden, omdat ze kritiek hebben, maar als dat naar hun kant toe gebeurd, ojee hou je dan maar vast. De overheid liegt, is onder invloed van cabal en heeft tig geheimen enz enz... Nou....met alle 25 DUIZEND en euro's die ze hebben opgehaald, laten ze hun boekhouding anders ook niet even zien. Terwijl ze NET ALS DE OVERHEID, incasseren van mensen die het toch al moeilijk hebben in tijden als deze. Zonder scrupules ook nog wel te verstaan, ook dat is net als de overheid. In 3 zinnen kunnen ze zichzelf 2 keer tegenspreken. En ze hebben het zelf niet in de gaten of ze doen het expres, maar er is geen touw aan vast te knopen als je er een vergrootglas bijhoud. Om een voorbeeld te geven, moet je maar eens opletten op het volgende: 4/5e wat uit hun mond komt, heeft betrekking op henzelf. Ze hebben het puur over zichzelf.

En het feit is, dat de oplossing ALTIJD in onszelf zit. Net zoals ik in eerdere blogs (De Mens, De Tijd) aangaf. Wij hoeven als mens niemand te volgen. Niemand buiten ons eigen ikje. We beweren allemaal liefde, veiligheid, gezondheid en dergelijke te willen? Nou dan HANDEL daarnaar. Toon zelf die liefde, en je krijgt die liefde terug. Geef geduld, krijg geduld. Geef eten, krijg eten als jij het niet hebt. Willen we een betere wereld? Dan moeten we bij onszelf beginnen. We zijn er zelf sterk genoeg voor, we hebben daarvoor geen leider nodig. Pas als je dat beseft, pas dán ben je echt wakker. Je zoekt God? WEES God, gedraag je zoals je denkt dat een liefhebbende God zich zou gedragen, en God vind jou. En NEE, ik ben niet gelovig, dit is enkel in deze termen gezet als voorbeeld.

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd... Een stokoud spreekwoord, dat spot on is in dit geval. Als je niet bereid bent om met de kleine dingen aan de slag te gaan, zul je nooit het grote krijgen die je wilt hebben. Het zal voor je ogen blijven opdoemen als een fata morgana. Pas als wij, als mens, dit snappen, zal het een betere wereld worden. Geef een dakloze wat te eten of een dekbed, of die extra warme jas. Als je dieren voert, geef het achteruit gestelde diertje wat extra, ook al kost het misschien een boterham van jezelf. Wees liefdevol, in de plaats van verblind. Want het kost ons álles.

Het leven is geen rubix cube, het leven is eigenlijk heel simpel. We maken het als mens alleen maar moeilijk, dus we kunnen het ook weer makkelijk maken. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.