Complot Waarheid

Gepubliceerd op 14 februari 2021 om 19:43

De laatste tijd ben ik, door alle ontwikkelingen i.v.m. corona, tot een inzicht gekomen....Je hebt langs een kant de normale mens, en langs de andere kant de complotgekken, zoals men ze noemt.

Beide kanten heb ik gevolgd en onderzocht, een favoriete term in deze contreien ("Doe je eigen onderzoek, schaap!"). Van een aparte denkwijze, tot een compleet uit verband getrokken radicale visie, ik heb ze gevolgd, bestudeerd, het langs mijn eigen opvattingen en benaderingen gelegd, er mijn conclusie uitgetrokken. En dat is de volgende...

 

De complotgekken hebben gelijk.

 

Ja, nou sta je met je oren te klapperen he? Natuurlijk wil elke complotgek deze woorden horen, en álleen maar deze woorden.  Als ik een complotgek onder de lezers had, dan ben ik hem het lezen van de tweede zin van deze alinea vast al kwijt. Als het al niet na mijn vorige blog over complotters was. Ze zijn niet geschapen voor enige argumentatie of stevige discussie, en willen enkel hun ego (lees portemonnee) gestreeld hebben.

Zo!...Weer gerustgesteld??

OEF! Mijn mening over de karakters die deze theorieën verspreiden, is niet veranderd. Helaas voor de gekken. Do NOT want to be one, to understand one.

Maar dat neemt niet weg, dat er zeker wel een kern van waarheid zit in hun theorieën. Meesten van jullie die me kennen, weten dat ik een "fervent" volger ben van WeesDeWeerstand en Jensen. Dit zijn momenteel de 2 radicaalste complotters die er bestaan in Nederland. "Ja maar, je hebt Willem Engel, en Café Weltschmerz, en en...", klopt helemaal, maar dat zijn maar die mugjes. Hoezo: ze zijn klein, irritant, maken vervelend geluid, laten een bijna niet bestaande denkkronkel achter, in de vorm van een puistje en met 1 mep van je hand zijn ze dood.

WeesDeWeerstand en Jensen zijn de ietwat hardnekkigere insecten, vergelijk ze met kakkerlakken. Deze kunnen een nucleaire bom overleven, en ongestoord hun gangetje verder gaan. Zo zijn deze karakters ook. Al gooi je ze dood met argumenten en bewijzen waaronder ze bedelven: ze kijken de andere kant op en gaan doodleuk verder met angstzaaierij, stemmingmakerij, laster, smaad, oproepen tot beschadigen van andermans eigendom, en terreur. En ze doen zelf trouwens geen onderzoek, heel makkelijk te infiltreren in zo een bende wappies... Je hoeft niet eens een nieuwe nickname aan te gaan, want ze hebben niet eens in de gaten hoe en wat, dus tot zover hun onderzoek en de zogenaamd hoge lat die ze voor zichzelf en hun volgelingen stellen.

Nieuwe wereldorde, bij Jensen is "the great reset" de graag gekozen benaming. Ze hebben een punt. Dat ze het punt helemaal verkeerd overbrengen is tenenkrommend duidelijk. Ze schuwen namelijk geen enkele vorm van (extreme) manipulatie, om de vetpot maar gevuld te houden en te krijgen. Om het geldboompje maar vrucht te laten dragen. Om de wijn alleen maar rijper te laten worden.

Maar... terug naar het punt:  álles word onder 1 noemer geschaard. Alles slokt elkaar op. Dit is onvermijdelijk. 1 orde van bepaalde zaken. Zie mijn blog Zorgen om de Zorg. Het zwarte gat in het universum, zit ook hier op de aardbol. En zal hier ook voor een ondergang zorgen, met of zonder communistische toestanden. En dat zwarte gat zijn we zelf.

Eerst waren we namelijk individuen. Ieder had zijn eigen ding. Way back in de oertijd. Toen waren de basisbehoeften enkel van toepassing: vuur, jagen, eten, baren. Sort of. Naarmate de mens evolueerde naar grote hoogtes, evolueerde het individu naar de diepste laagtes. Vanaf het begin van de mensheid, zijn we gedoemd opgeslokt te worden door iets wat groter is dan ons. En dan heb ik het niet over God, Allah, Boeddha, Visjnoe, etc. Maar wel over iets wat we zelf hebben gemaakt, gevormd en gecreëerd.

Hoe dat zo? Vanaf het moment dat de mens meer werd dan een aap, heeft de mens altijd gewild wat een ander heeft, maar dan mooier, sneller, grootser, beter. Eigenlijk al gewoon sinds dat we apen zijn, het alombekende riedeltje, zegt namelijk niet voor niets: Alle apen, apen alle apen na. Het begin van het einde van het individu. Het individu is áltijd alleen maar een schijnvertoning, een droombeeld geweest. Een dooie mus waar je mee blij gemaakt word, de "vrije wil" die God ons geschonken zou hebben. Er is niets vrij, er is geen toeval, alles staat al vast. Ja, je hebt een beetje speelruimte, maar voor de rest zit je al gebeiteld. Of wil je gaan beweren dat je nergens een Ikea kastje/rekje/plankje/bloempot/schilderijtje hebt hangen in je huis? Of dat jij een rode wc pot hebt om op te schijten en je buren een knalblauwe en de buren daarlangs pimpelpaars met gouden mopjes, een ware troon? En niemand heeft er eentje zoals jou uiteraard. Zoals een nader niet meer te noemen individu zou zeggen: "Nobody has a toilet like mine. I have the best toilet. I shit the best turds and they smell the worst. Worser than other people's shit. NOBODY shits like i do"

Het individu dat werd een groep, want de mens bleek sociaal contact met mede rasgenoten wel op prijs te stellen. De groep werd een massa. De massa werd een wereldbevolking. De wereldbevolking werd overbevolking. We zijn niet meer dan copycats, ons individu is opgeslokt door het sociale aspect. Ja, je kan variëren in kleur hout, in meubelvorm of in stoffering, maar dat is dan gelijk alles. Het sociale aspect is opgeslokt door het maatschappelijke aspect, dat op zijn beurt weer opgeslokt word in het overheidsaspect (om het even zo te noemen).

Vroeger had je 1 huisarts die vanuit huis voornamelijk werkte. Toen kreeg die ene huisarts een praktijk en een leerling, daardoor waren er 2 artsen onder 1 dak.  Het bleek handiger om meer expertise op een plek te verzamelen, en er kwamen meer artsen bij. Tegenwoordig kan je bijna nergens 1 arts in 1 praktijk vinden, want alles is gegroepeerd. Dit voor het gemak van de mens wel te verstaan. Huisarts, fysio, logopedist, diëtist, vroeger allemaal aparte bedrijfjes, nu samengeklit op 1 centrale plaats vaak. opgeslorpt door efficiëntie.

Industriebedrijven worden door elkaar opgeslokt aan de lopende band. Dat zag je bij bv het "eindduel" tussen PostNL en Sandd. Eerst tig kleine bedrijfjes Van Haaren post, en Van Straten enz. Zowel Sandd als PostNL, namen stapvoetsgewijs, elk bedrijfje kleiner dan hun over. Beiden hun monopolie groeide, tot ze de enige twee reuzen waren die overbleven en PostNL uiteindelijk Sandd opgeslokte. Bij de zorginstellingen gaat dit evenzo, deze slokken elkaar op tot er enkel maar 1 kan overblijven. De grootste. Maar daarom niet de beste. Des te groter iets word, des te sneller de menselijkheid verdwijnt. In alle takken.

Ik heb niet zolang geleden eens 2 of 3 maanden gewerkt voor een leveringsbedrijfje. In die tijd is het bedrijfje tot 3 keer toe overgenomen door een grotere noemer. Eentje die steeds nét dat beetje groter, mooier, beter, goedkoper en sneller bleek dan zijn voorganger. Dat komt dus neer op elke maand een overname, elke maand een opslokking, elke maand een uitdijen van het grote bedrijf dat alleen maar groter word. De gelatinepudding die i.p.v. in de hoogte blijft staan en maar een beperkt grondoppervlak in beslag neemt, naar beneden zakkend en vanwege de textuur ineens een veel groter oppervlak beslaat. Alles in de weg word opgeslorpt.

"Alles word van iedereen, en je hebt niets meer! Ze dwingen je dit of ze dwingen je dat!", zijn uitroepen bij uitstek. Ben je nou blind of hoe zit dat?!! Dit ís namelijk al vanaf het begin zo. "Haal die kop uit het zand, struisvogel!", nou …ik heb hem nog altijd uit het zand, hij is nooit in het zand geweest... Complotten, geen complotten, verzet, het maakt geen van allen ook maar een flikker uit.

1 is het antwoord op ALLES wat bestaat. Zolang je dat niet snapt, ben je evengoed een schaap dat veel blaat en geen wol produceert, maar wel vanalles soupeert. Je bent geen haar beter als de complotgek, je bent geen haar beter dan de normale mens. Je bent geen haar beter dan de fraudeur of de moordenaar. Zelfs niet dan het meest heilige boontje en haantje de voorste die je kan vinden. Geen haar beter dan de bedelaar of de koning. Niet beter, sorry. "Maar..", zul je denken, "NIET BETER" is mijn antwoord. En dat zal het altijd blijven. Denken dat je beter bent als de ander, is iets voor de armoedigen van de ziel. Denken dat uiterlijk vertoon je groter of meer maakt, behoort toe aan de illusionisten, laat hen nou ook een pleziertje aub...

PS: Ook ik ben niet beter dan een ander, ook al komt het met deze (of andere) blog(s) misschien wel zo over. Ik weet alleen in deze tijd geen andere woorden om de ernst van bepaalde zaken aan te tonen en mijn punt duidelijk over te krijgen. Mijn excuses daarvoor.

1 is het antwoord, zodra jullie de vraag hebben gevonden, ligt de wereld aan je voeten. Succes!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.