Complot versus Sekte

Gepubliceerd op 13 mei 2021 om 02:39

Eerst kiezen ze je uit. 

Dan lichten ze je door.

Als je goed genoeg bevonden bent, begint de indoctrinatie.

Dan de manipulatie.

En dan het begin van het einde.

Ze putten je uit, zuigen je leeg.

Chanteren je emotioneel. 

Gewetenloos gaan ze te werk, zonder scrupules 

Als je op bent, kapot, of niet meewerkt, word je verbannen. 

Ben je nutteloos en dien je in hun ogen het groter goed niet meer. 

Dit gaat op voor complotten als sektes. Voor religie en opinie. Deze werkwijze word áltijd toegepast. Zij het de ene keer wat subtieler, dan de andere keer. Het resultaat zal echter hetzelfde zijn: jij bent de dupe, van hun dubbele agenda. Waar zowel complotten, als sektes, uitdragen dat ze geen dubbele agenda hebben, en enkel de agenda van hun "oppermachtige" uitvoeren. Zíj niet. De rest van de wereld wel. 

 

Volgelingen van deze 2 stromingen, schuwen niks. Immers: zij zijn je geïndoctrineerde voorgangers, die je bij kennismaking in het meest warme bad onderdompelen, dat je ooit gehad hebt. De casualties waar je binnenkort zal bijhoren, die enkel wat hoger op de ladder zijn geraakt. Dit nadat ze de laagste trede op de ladder waren, en emotioneel gechanteerd werden om nieuwe aanwas te verzorgen. Je komt alleen hogerop, als je mensen offert, zoals de mensen voor jou, jou geofferd hebben. 

 

Vandaag was kwam de zaak Dieuwke P.  en Geertruida T. voor de rechtbank. Aanklacht: bedreiging en opruiing tot geweld richting dhr. Jaap Van Dissel. De directeur van het RIVM, die zo goed en zo kwaad als het gaat, de overheid stuurt en begeleid in deze pandemie. 2 opvallende verdachten. 2 slachtoffers. Van omstandigheden en van sektarische behandeling. Beiden in een onfortuinlijk stuk in hun leven, ten prooi gevallen van deze leiders. De ene al wat harder dan de andere. De ene leek tot bezinning te komen, de andere niet. Voor de twitteraars:  #VanDissel

 

Ook ik heb uit eerste hand mogen zien en ervaren hoe een sekte te werk gaat. Hoe ver dat ze gaan. Hoe meedogenloos ze kunnen zijn. Ik heb de voorganger openlijk in twijfel getrokken, waar de hele "gemeente" bij elkaar zat. Tijdens de preek. Dat werd me dus niet in dank afgenomen, zoals het meeste van mijn kritiek. Ik heb gezien hoe er gebedsnachten werden georganiseerd. Een hele nacht bidden en vasten, iedereen, ook de kleine kinderen. Geen water, geen eten, niks. Bidden.

 

Bidden tot je een ons weegt of in trance geraakt... of van je klotje valt. En, als dat het geval was, dan was je in bezit genomen door een demon, en dan moest die eruit gebeden worden, dan moest je bevrijd worden. Een "exorcisme" is dan vrij normaal in die kringen. Niet zoals op de televisie, maar de geluiden, de beelden enz the whole... fucking... shabang. Geen momenten dat er kleine kinderen in de buurt dienen te zijn. Maar de gemeente is 1 familie, en samen uit samen thuis. Dus kids waren er gewoon bij. Normaalste zaak van de wereld, dat kinderen daar getraumatiseerd werden, door hetgeen ze zagen gebeuren, met hun ouders, grootouders, broertjes of zusjes, vriendjes en vriendinnetjes.

 

Ik heb de manipulatietactieken gezien, die sekteleiders erop nahouden. Ik heb gezien hoe zalen af werden gehuurd. Er sprekers kwamen, waaronder Jaap D. (ja, díe Jaap D, je leest het perfect), en die lieten mensen uit de rolstoel opstaan. Die genazen mensen. Om zo meer leden en geld te krijgen. Want iedereen die al lid was, probeerde uiteraard zijn familieleden te overtuigen van deze "wonderen des Heeres". Met eigen ogen gezien: mensen uit de rolstoel na jaren. Zonder rolstoel lopen. Wat ze er jammer genoeg niet bij vertellen, is dat diezelfde persoon, de dag nadien in het ziekenhuis lag. En er veel erger aan toe was. 

 

Ik heb de geldwervingen gezien. Hoe men gedwongen werd zijn 10e af te geven. Hoe men in de papieren en boekhouding van de mensen kroop, om er maar zeker van te zijn, dat dat tiende wel degelijk werd afgegeven. Hoe je bekeken en beoordeeld, werd als je dat niet deed. Hoe ze het wel op een andere manier van je kregen. Maar, als je de voorganger dan vroeg achter de boekhouding, dan ontplofte de hele boel. Dat kon niet.... dat mocht niet... dat was des duivels.

 

En de indoctrinatie gaat van heel kleine dingen, tot heel grote dingen. Op een gegeven moment, een kleine anekdote, had ik de voorganger weer in vraag gesteld. Vervolgens werd ik ter orde geroepen... in de eerstvolgende samenkomst daarop, moest ik op het podium komen. Ik moest mijn excuses aanbieden, en plein publique, aan de voorganger. Want ik had gedurfd hem in vraag te stellen, en dat waar íedereen bij was. Dus blijkbaar vonden ze dat ik ook voor iedereen aan de schandpaal (of het kruis wat je verkiest..) genageld moest worden. Tja, dat hij de woorden van het Woord verdraaide, dat deed hij toch echt zelf. Dus ik weigerde. Ook dat werd niet in dank afgenomen.

 

Het was makkelijker geweest om gewoon de excuses te maken en er klaar mee te zijn. Maar ik had al gezien hoe het eraan toeging, hoeveel mensen er leden onder het juk van deze geloofsverkondigers. Die langs een kant een liefhebbende God verkondigden, maar vervolgens, werken van de duivel uitvoerden. Een liefhebbende God doet zulke dingen niet. Een liefhebbende God, die stelt veilig, beschermt en koestert. Maar laat je ook je eigen keuzes maken, hens: vrije wil. Maar hij zou er altijd voor je moeten zijn, zélfs bij zonde. Zo heb ík de bijbel en de leer van god opgevat in elk geval.

 

Niet dat ik momenteel in god geloof. Maar ik zoek en onderzoek al heel lang allerlei opties en dergelijke. Tot op heden sla ik aan in het boeddhisme, wat meer een levenswijze is, maar ook daar ben ik verre van perfect in! Elke dag is een nieuwe dag om te leren hoe je op een betere manier omgaat met de wereld. Laat ik je dit zeggen: ik faal er meer in dan ik slaag. En dat ligt natuurlijk ook aan wie ik tegenover me heb en hoe de persoon tegenover mij, me behandeld.  Ben je een dominante, arrogante zak? Dan zal je van mij geen liflafjes of vriendelijkheid krijgen. Ben je vriendelijk en behandel je me als mens en spreek je me zo aan: dan zal je hetzelfde terugkrijgen. Ikzelf, ben met iedereen ter wereld, nog altijd maar de "grasshopper" die moet groeien. 

 

Ze nemen wat niet van zichzelf is, enkel ter zelfverheerlijking. Ik ben betast in de gemeente, door een lid van de jeugdgroep, terwijl ik het niet wou. Een klein #metoo gevalletje. Niet noemenswaardig verder. Een andere voorganger, sliep met de vrouw van zijn "assistent" voorganger. De volgende hogere in rang, had fraude gepleegd. En elke keer, élke keer als ik dat in vraag stelde kreeg ik hetzelfde vlakke antwoord: "je moet op God kijken, niet op mensen."

En daar was je dan mooi klaar mee. Want: ik zag god niet. Ik zag mensen die zeiden het voorbeeld van god te zijn en na te leven. Die me zeiden gezonden te zijn, om het woord van God uit te dragen, en schaapjes te hoeden, om ze mee te nemen naar een nieuw soort beloofd land. Dit nadat het rampenplan uit openbaringen zich voltrokken had. Nou... sorry, foutje: wij zouden opgehaald worden (als in "Beam me up Scotty"), voor openbaringen zich zou voltrekken. Alle zondaars zouden op de aarde achterblijven en verwoest worden, waar wij gered werden en een nieuwe wereld tegemoet zouden treden. 

 

Ik heb gezien hoe een broer en een zus, heel hecht met elkaar. Door deze gemeente uit elkaar gedreven werden. Tot op het punt dat zij, LETTERLIJK, niet meer herinnerde dat ze een broer had. Letterlijk...... Ik werd gelukkig gemeden als de pest, nadat ik de gemeente uit werd gegooid. Want ja, ik liep niet mee in hun paadje. Dus ze dachten de eer aan zichzelf te hebben door me te verbannen. Ik heb er dingen gezien en meegemaakt die ik hier verder niet ga vertellen. Je had erbij moeten zijn, denk ik soms, als ik over die herinneringen nadenk, of als ze zich opdringen in hetgeen wat ik rond me zie.....maar... langs de andere kant als je erbij was geweest, dan was het je niet opgevallen, hoe geschift de situaties soms waren. Want dan was dat normaal geweest in jou beleving. 

 

Goed: heden ten dage hebben we de pandemie. En waar sektes altijd al hebben bestaan, hebben complotten ook altijd bestaan. Zoals ik heb geprobeerd om uiteen te zetten, werken ze beiden volgens hetzelfde stramien. Daar begon deze blog mee. Het is een heel gestructureerd plan, om zoveel mogelijk prooien te vangen. Om zoveel mogelijk slachtoffers te krijgen. Enkel voor het ego, het geloof of de mening van de hardst roepende partij. De Cabal, de Deep State, het RPJ, Dutch Digger, Wim Dankbaar, Viruswaarheid, Gemeente Gods, Jensen, Scientology, Qanon, Janet Ossenbaard and so on.... ze zijn állemaal 1 pot nat. Het is voor ons mensen ALTIJD kiezen tussen de minst erge van de ergsten. 

 

Net zoals in het leger, maar dan veel radicaler en gevaarlijker: First you break them, then you build them back. Een beetje het Build Back Better, wat je nu ook overal hoort en gehekeld word. Alleen is de overheid er niet op uit om je te kraken over het algemeen. Ok, ik geef toe, de overheid heeft wel een enigszins afstompende karaktertrek, maar als het werkelijk zo was dat ze ons wilden kraken, konden we niet zeggen dat we in een welvarend Nederland woonden. We mogen werk doen wat we willen. We mogen binnen enige normale waarden, zeggen wat we willen. We mogen kiezen welke godsdienst. Er zijn genoeg landen die het niet zo goed hebben als ons, gelieve daar even bij stil te staan. 

 

En ja, we wonen nog altijd in een welvarend land. Mensen die roepen dat dat niet zo is, en dat we schapen zijn en onze ogen moeten opentrekken, die zullen de wereld altijd voor een doedelzak blijven aanzien. En dat zijn de slachtoffers die deze leiders maken. Wij, als mensen die de tactieken van deze leiders doorzien, dienen het groter goed te dienen op momenten als dit: de kwetsbare medemens. En geloof me ook als ik zeg: je hoeft echt niet kwetsbaar of dom te zijn, om te vallen voor indoctrinatie. Tom Cruise loopt ook bij een sekte, en die heeft zijn zaakjes niet slecht voor elkaar en is volgens mij toch echt niet achterlijk. Op zijn Scientology geloof na dan. 

 

De kwetsbare medemens, is het snelste en eerste slachtoffer. Altijd. Zo bij de complotten, de sektes, en de natuur. It takes a village.., is ook een vaak gehoorde zin. De sterke dienen de kwetsbaren te beschermen en te behoeden, om ten prooi te vallen aan types als dit. Let wel: tot op een bepaald punt. Want, ook hier kan ik uit eigen ervaring zeggen: het is een slopende, uitputtende job. Het is geen job die je voor de roem moet doen. En je moet zelf stevig in je schoenen staan voor de tsunami aan stront die je op je afkrijgt, complotgewijs en sektegewijs. En uiteindelijk is je eigen welzijn natuurlijk ook belangrijk. 

 

Maar het doet me zowat fysiek pijn om te zien, hoe deze tactieken uitgerold worden. Hoe mensen vallen, die al moeite hadden om recht te blijven. Hoe mensen tegen elkaar keren, wederom, op een moment dat we net nader tot elkaar moeten komen. Hoe geweld steeds meer het voortouw neemt. Hoe radicalisering de overhand krijgt. Hoe deze zwarte gaten, alles naar zich toetrekken, wat zelf niet de kracht heeft om het te weerstaan. 

 

Ik schrijf dit overigens niet om te laten zien wat voor een "Goody Two Shoes" ik ben. Want ook ik ben dat niet. Ook ik maak wel eens gebruik van manipulatie om mensen te behoeden voor hetgeen er komen gaat. Ik ben niet beter. En ik doe het voor de bescherming van, maar zo denkt de andere partij (die je wilt beschermen) er ook zo over naar jou toe. Dus dat is een discussie zonder eind.

 

Ik hoop altijd maar dat er toch ergens dat eurootje valt. Dat ze zich niet in het konijnenhol gaan begeven. Want waar je er bij de rest van de wereld relatief makkelijk uit kan komen, heb je diep in het konijnenhol van complotten en sektes, een vleesetende plant zitten. Een prachtige, maar levensgevaarlijke Rafflesia Arnoldii.  Die zijn lianen alleen maar strakker om je heen trekt, als je eruit probeert te komen. Die de wurggreep aanspant, als je om hulp probeert te roepen... Die je langzaam opsmult, terwijl je met al je krachten, je vingernagels tot bloedens toe open krabt, om aan de greep en het gif te ontsnappen. 

 

Ik hoop dat je in deze blog de fijne lijn die tussen een mening, een geloof en een complot of sekte, duidelijk ziet. Zelfs in dit stuk, is het, voor mij, bijna onmogelijk om de twee van elkaar te scheiden. Dit wegens zóveel overlap met elkaar. Terwijl ik typ bedenk ik heel dikwijls: "ja maar die tactiek gebruikt de overheid ook", of "ja maar dat is zonder dit of dat ook gaande", of "kwetsbaren moeten beschermd, maar sommigen willen niet, en wie ben ik om te bepalen wat kwetsbaar is?", "moeten we ze niet de gang laten gaan, het beste leert men al doende vaak?", "Ik zelf, en iedereen met mij, maakt zich ook wel eens schuldig aan manipulatie om iets te krijgen wat we graag willen", "wie ben ik om te proberen mensen te behoeden van zich in het ongeluk te storten?", "wie ben ik om te bepalen wat andermans geluk is?", .....

 

Dus eindconclusie, is dezelfde conclusie als altijd: 1. Meer en Minder. Links of Rechts. Onder of Boven. Goed of Slecht. We hebben het allemaal, en we zijn het allemaal. Een is niet meer als de ander. We zijn allen gelijk. Iedereen heeft rare dingen meegemaakt, heeft strijd geleverd. Heeft wel eens kwade gedachten gehad over een ander (bv als die buurman zijn muziek nou nog een keer zo hard zet, dan geef ik em een klap tegen zijn harses), en ook goed (bv wat kan zij toch mooi schilderen, ik wou dat ik dat ook kon). We lachen ook bijna allemaal om leedvermaak. En nee ik heb geen 'beef' met de buurman, en ok ja, ik ken iemand die heel erg mooi kan schilderen, betrapt. 

 

Zorg voor elkaar en voor jezelf. <3 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.